Vanuit Italie had ik dit pak speciaal Focaccia meel meegenomen. Het is gewoon meel, zonder toevoegingen; het enige speciale is dat het Type "o" is, een fijner gemalen meel dan voor normaal brood.
Het recept
1 kg Barilla meel (of ander merk/ ander type als je "o" niet kunt vinden)
500 ml water
30 gr bier gist (had ik niet dus ik heb gewoon gedroogde gist gebruik, let wel: Italianen gebruiken voor pizzadeeg en brooddeegsoorten zoals de Focaccia altijd biergist!)
6 lepels olijfolie
1 lepeltje suiker
2 lepeltjes zout
In een beker de gist oplossen in water met suiker. Dan alle ingredienten bij elkaar doen in een kom en het resterende water er langzaam bij doen, ondrwijl knedend. Dan vijf minuten goed doorkneden. Half uurtje laten rijzen. Dan met een deegroller het deeg uitrollen tot ca 5 cm dikte. Met je vingers de authentieke Focaccia gaatjes in het deegdrukken, op een bakblik leggen en een uur laten rusten. Dan in een hete oven (220'normaal -200 fan oven)voor 12-15 minuten. Vlak voor het eind uit de oven halen en wat olijfolie over het oppervlak sprenkelen.
Natuurlijk kun je er nog wat kruiden overheen doen (rozemarijn, thijm naar smaak), zeezout of wat semi gedroogde tomaatjes.
No comments:
Post a Comment