Sunday, 31 January 2010

Kip Roast

Nog moe van een nacht sleep-over party van twee 5-jarigen (voorlopig eens maar nooit meer) voor vanavond maar iets lekkers doch makkelijks maken. Ik heb de hele zondag middag de tijd, geplande activiteiten zijn uitgesteld, door mijn onderbroken nachtrust ga ik voorlopig toch even niet de deur uit, eerst even bijkomen. Vanavond eten we onder de huid gevulde kip met groente en aardappel; een slow-roast. Het is zondag en daar past traditioneel een roast goed bij.

Ingredienten:
1 scharrel kippetje
1/2 bakje cottage cheese
2 tl thijm
1 tl mosterd
beetje citroensap
1 uitje
3 teentjes fijngeslagen knoflook
5 aardappels
2 wortels
1 pastinaak
2 uitjes
3 parika's in reepjes en van zaad ontdaan





bereiding:
aardappels schillen, fijnsnijden, voorkoken




wortels, pastinaak en uitjes schillen en in kleine reepjes snijden, na tien minuten bij de kokende aardappels doen, voor ongeveer 5 minuten











Cottage cheese met mosterd, beetje citroensap, thijm, zout en teentje knoflook in een bakje doen en door elkaar roeren tot je een egaal mengsel hebt.

Met je vingers het vel van de kip losmaken aan de kopkant en daar de vulling onder de huid doen, met behulp van een lepel. In de buikholte van de kip een kleingesneden ui en de platgeslagen knoflook stoppen. Dit alles in een grote oventray doen, beetje olie of ganzenvet over de aardappels en groente sprenkelen en voor anderhalf uur op 150' laten gaarworden.

No comments:

Post a Comment