Ingredienten:
1 scharrel kippetje
1/2 bakje cottage cheese
2 tl thijm
1 tl mosterd
beetje citroensap
1 uitje
3 teentjes fijngeslagen knoflook
5 aardappels
2 wortels
1 pastinaak
2 uitjes
3 parika's in reepjes en van zaad ontdaan
bereiding:
aardappels schillen, fijnsnijden, voorkoken
wortels, pastinaak en uitjes schillen en in kleine reepjes snijden, na tien minuten bij de kokende aardappels doen, voor ongeveer 5 minuten
Cottage cheese met mosterd, beetje citroensap, thijm, zout en teentje knoflook in een bakje doen en door elkaar roeren tot je een egaal mengsel hebt.
Met je vingers het vel van de kip losmaken aan de kopkant en daar de vulling onder de huid doen, met behulp van een lepel. In de buikholte van de kip een kleingesneden ui en de platgeslagen knoflook stoppen. Dit alles in een grote oventray doen, beetje olie of ganzenvet over de aardappels en groente sprenkelen en voor anderhalf uur op 150' laten gaarworden.
No comments:
Post a Comment