Friday, 29 January 2010
Tarte Tatin
Wat is er nou lekkerder op een koude winterse dag dan iets warms met appel, niks toch zeker. Nou had ik nog een paar echte Hollandse Goudreinetten liggen die moesten worden opgegeten want ze lagen er alweer een tijdje. En waar had ik nou echt zin in, een Tarte Tatin; makkelijk en superlekker!!
Benodigheden:
50 gram lichtbruine rietsuiker
3 grote goudreinetten (of 4 kleinere), geschild en in vieren gesneden
50 gram Boter
bladerdeeg, genoeg om de pan te bedekken, ontdooid als je bevroren gebruikt
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 180'
De suiker verwarmen in een ovenbestendige koekepan, op een laag vuur, de suiker moet carameliseren. Zodra de suiker begint te kleuren leg dan de boter in plakjes erbovenop. Roer het goed door en blijf roeren tegen verbranding. Leg de appelpartjes in de pan met de ronde kant naar beneden. Hieroverheen vouw je het bladerdeeg* zodat de hele pan bedekt is en die schuif je in de oven, na 15-20 minuten eruit halen en omgekeerd op een groot bord leggen. Serveren met vanille ijs of room.
Wat overblijft ook de volgende dag koud heerlijk!
*Als je van die diepgevroren vierkante blaadjes gebruikt moeten ze geheel ontdooid zijn voor gebruik, leg wat blaadjes over elkaar en rol deze uit met de deegroller tot je gewenste dikte/vorm bereikt hebt
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment