Tuesday 2 February 2010

pompoen risotto

250 gram risotto rijst
1 kleine oranje pompoen
1 ui
3 teentjes knoflook
2 rode paprika’s
2 maggi blokjes kipsmaak
salie blaadjes
rozemarijn takje
3 blaadjes laurier
1 portie gemalen saffraan
1 glas witte wijn
1 eetlepel creamcheese/ 1 eetlepel crème fraiche
ongeveer een halve liter kokend water
1 pakje Danish blue kaas

verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de pompoen in stukken en ontdoe van pitten. Doe de hompen pompoen en de 2 paprika’s in de oven.
Fruit de ui en de 3 teentjes knoflook. Voeg de rijst toe en bak glazig. Voeg de salie, rozemarijn en laurier toe. Voeg de witte wijn toe en roer tot het is opgenomen.
Doe hetzelfde scheutje voor scheutje met het kokende water. Verkruimel de 2 bouillonblokjes boven de pan. Voeg als de rijst bijna beetgaar is, samen met een scheutje water, de saffraan toe. Als deze goed is vermengd en water opgenomen, voeg je de crème fraiche toe.
Haal nu de groenten uit de oven (dit is na ongeveer 25 à 30 minuten). Snij de pompoen in kleine stukjes en gooi het bij de rijst. Pel het vel van de paprika en doe de stroken paprika bij de rijst.
Snij de blauwe kaas in broken en doe bij de rijst. Roer alles even voorzichtig door en laat nog even 7-10 minuten staan met een deksel erop.

No comments:

Post a Comment