Wednesday 10 February 2010

Valentijnskoekjes

Het is bijna Valentijn en idereen weet dat de liefde van de man door de maag gaat. En zelf iets maken en geven is altijd leuker dan iets kopen, toch?

Dit is een Italiaans recept (voor een Italiaanse man) en de koekjes zijn (waren) erg lekker. Zo lekker dat toen ik wat foto's wilde maken ze al verdwenen waren...

Benodigdheden:
Voor het deeg
125 gr boter
250 gr bloem
6 gram bakpoeder
1/2 citroen, geraspte schil van
1 ei
1 zakje Vanillesuiker
100 gram suiker
---------------
Jam, aardbeien of welke andere
---------------
poedersuiker
---------------
Koekvormpjes in de vorm van hartjes, in twee verschillende maten


Bereiding:
Doe bloem en boter in een kom, maak een kuiltje voor het ei en de rest van de ingredienten voor het deeg, Kneed dit goed door elkaar zodat je een zachte gele bal hebt. Laat dit voor een half uur in de koelkast rusten.
Oven voorverwarmen op 180 gr
Het deeg uit de koelkast halen en met de deegroller tot ongeveer een paar milimeter uitrollen. Met het grote vormpje hartjes uitsteken, de helft van de hartjes met jam bestrijken en de andere helft met het kleine vormpje kleine hartjes uitsnijden zodat je als het ware het midden uitsteekt, als je deze "ring" over de bestreken koekjes heenlegt, zie je de jam eronder.
In de oven op 180 gr voor 15-20 minuten. Als ze afgekoeld zijn met poedersuiker bestrooien en aan je lief geven op Valnetijnsdag bij zijn koffie, hmmmmmm.















Zie hieronder het resultaat (deze foto heb ik op internet geleend, bij ons waren de koekjes zo op maar deze koekjes lijken er erg op)















Guardo in cielo e fisso una stella,
ma per bella che sia non sarà mai come la mia,
la mia sei tu e non ti lascierò mai più!

No comments:

Post a Comment